2012 წლის დასაწყისში გადაწყდა აღნიშნული ობიექტის განახლება, როგორც დიზაინის თვალსაზრისით, ასევე კონცეფციის მხრივ. თანამედროვე დიზაინერების დახმარებით შენარჩუნდა ძველი ისტორიის დეტალები, თუმცა მოხდა მისი რადიკალური განახლება.
დარბაზების დიზაინი უფრო მყუდრო და თბილი გახდა. დაემატა თანამედროვე არქიტექტურის დეტალები, რომელიც მათ განსხვავებულს და განსაკუთრებულს გახდის არა მხოლოდ ქ. ბათუმში, ასევე საქართველოს ტერიტორიაზე.
კონცეფციაზე მუშაობისას მენეჯმენტის გადაწყვეტილებით, შემუშავდა შემდეგი მიმართულებები. “პორტო ფრანკო” უნდა იყოს ყველასათვის ხელმისაწვდომი ადგილი. სტუმრებს შესაძლებლობა ექნებათ დააგემოვნონ მრავალი კერძი. ცნობილი და საუკეთესო აჭარული ხაჭაპური, ევროპული სამზარეულო რჩეული კერძები, სლავური სამზარეულოს ცნობილი დელიკატესები, დესერტების ფართო არჩევანი.